Aika huisa tunne oli laittaa ensimmaista kertaa kengat maaperalle aika pitkan ja vahan keikkuisan matkan jalkeen. tata on odotettu; matkalla tanne nahtiin viela muutama Orca - joka on tappajadelfiini. Ne kyttaili Minky-valasta ja kun niita on tarpeeksi ne kykenee tappamaan taman itseaan paljon isomman otuksen. Muistan lukeneeni, etta juuri tama laji Orca-delfiini tappoi 2002 etelanavalla yhden tutkijaneitokaisen, joka oli sukeltelemassa. Varsin verinen otus siis.
Eli matkalla zodiac-kumiveneella maihin ensimmaista kertaa vastaan tuli iloisesti hyppeleva pingviini joukko (todella hassun nakoista). Pinkviinit on lystikkaita veikkosia, kunhan ei mene noin 2 metria lahemmaksi ne ei juuri meikalaisista noteeraa vaan touhottelevat omiaa. Valilla piti oikein miettia, etta minne niilla on matka. Itsekkin olin niin pingviinien lumoissa jotta melkein peruuttelin hylkeen viereen. Tama pullukka se vaan hymyili tihrusti ja naureskeli vatsa pullottaen pinkviineja. Ne tulevat sulattelemaan ja ottamaan aurinkoa maalle, jolloin ne ovat suht vaarattomia. Vedessa ei kannata tormata, nahtiin kun leopardi hylje antoi yhdelle pingviini paralle nopeaa hoitoa.
Muutaman maissa kaynnin lisaksi ajelimme kumiveneilla jaalohkareiden seassa ja auringonkin kunniotti meita lasnaolollaan, ihan sanoinkuvaamattomat maisemat ja tunnelma. tuntui etta olisi keskella jotain satua.

Mahtava aloitus koko tutustumisretkueelle,...